OBJECTS art prize

OBJECTS art prize представляє виставку Мистецтво опору про те, як українські художники та художниці реагують на стан війни.

Софія Сулій

Софія Сулій

Опис робіт

  1. Ілюстрація створена для статті О. Зайцева “5 стовпів російського імперського націоналізму” в журналі “Локальна історія”.
  2. На зображенні зафіксовані портрети бійців, які застрягли на заводі “Азовсталь”.
  3. “Евакуація” – роздуми на тему хаосу, розгубленості й, які супроводжують необхідність евакуюватись від травмуючих подій, як фізично так і ментально. З серії “Herbarium”.
  4. “Cвідки” – роздуми про травму свідка. З серії “Herbarium”.
  5. “Барбарис” – фіксування паралелей із наближенням посівної та землею, вкритою гільзами, що нагадує як гігантичне насіння, так і плоди колючих кущів барбарису.
  6. “Сховки у подвір’ї” – спроба осмислити кадри з окупованого та знищеного Маріуполя, у подвір’ях якого люди ховають своїх рідних, сусідів та просто незнайомців. Місця, у яких раніше діти закопували, десь під гіркою чи гойдалкою, свої скарби у вигляді скляних кульок, гербаріїв, наклейок та записок у майбутнє, надзвичайно неприродно стали могилами для них та їхніх батьків.
  7. “Серце” – природним процесом під час переживання триваючої травми є намагання звести навколо себе певні захисти й барикади. Так само, як ми захищаємо свої вікна й підвали, ми захищаємо своє серце. Це спроба заглянути в майбутнє, у якому ці захисти прийдеться зняти.
  8. “геноцид” - Спроба змістити акценти в “моді” на все українське.

Біографія

Народилася 1995 року у Львові, Україна. Софія навчалася на відділі художнього розпису у Львівському коледжі декоративно-ужиткового мистецтва ім. І. Труша, в іконописній школі Українського католицького університету “Радруж”. Художниця здобула ступінь магістра на кафедрі сакрального мистецтва у Львівської національної академії мистецтв, а також Української академії друкарства на кафедрі книжкової та станкової графіки. Софія Сулій працює у сфері ілюстрації, іконопису, живопису. Вона є учасницею багатьох виставок, її ілюстрації опубліковані у багатьох виданнях.


Повернутися до виставки