OBJECTS art prize

OBJECTS art prize спільно з Музеєм сучасного мистецтва Вісенте Агілера у Вілафамесі представляють виставку Мистецтво опору про те, що, незважаючи на біль, мистецтво допомагає мріяти і чинити опір.

Альбіна Ялоза

@albina_yaloza

Опис робіт

Мої плакати спрямовані проти війни, проти рашистського вторгнення, проти насильства. Вони говорять про смерть та біль, про любов та віру, про відвагу і мужність. Працюю над темами, які мене особисто зачіпають. Роботи демонструють підтримку і єднання українців та вдячність Збройним Силам України.


Біографія

Народилася 1978 року в Харкові, Україна. Закінчила художнє училище та Академію дизайну та мистецтв у Харкові, здобула ступінь магістра. Художниця займається традиційним ліноритом понад п’ятнадцять років; експериментує та шукає оригінальні методи й способи друку; створює об‘єкти та інсталяції, пробує працювати з перфомансом. Роботи Альбіни мінімалістичні за формою й задають смислове поле, у якому кожна окрема робота – конкретне висловлювання, точно схоплене в художній мові. Це можливість щось сказати про світ і людину, не вдаючись до повсякденної розповіді. На сьогоднішній момент художниця займається сакральною тематикою, що посідає значне місце в її практиці та є підґрунтям для подальших проєктів.


Перейти до інших митців

Повернутися до виставки