OBJECTS art prize

OBJECTS art prize спільно з Музеєм сучасного мистецтва Вісенте Агілера у Вілафамесі представляють виставку Мистецтво опору про те, що, незважаючи на біль, мистецтво допомагає мріяти і чинити опір.

Ілля Туригін

Ілля Туригін

Опис робіт

Назва: “Вікна"

  • Відео-арт
  • 1920х1080
  • Тривалість: 1 хвилина 4 секунди

З початком бойових дій архітектура та житло починають змінювати свої функції з метою пристосування до умов нової реальності, яку війна диктує. Найяскравішим прикладом житлового об’єкту, що інверсійно змінює свою функцію, особисто для мене, стає вікно.

Вікно до початку війни – джерело комфорту, затишку, світла й життєдайності, з якою світло асоціюється. Ми не можемо собі уявити помешкання, у якому не було би вікон.

Вікно з початком війни – джерело небезпеки, загрози й дискомфорту. Зараз помешкання без вікон видаються більш безпечними й привабливими для про(ви)живання.


Біографія

Народився 2002 року у Львові, Україна. Здобув ступінь бакалавра на кафедрі актуальних мистецьких практик. Ілля Туригін – міждисциплінарний художник, він працює з відеоартом, перфомансом, інсталяцією. Брав участь у міжнародних пленерах, фестивалях сучасного мистецтва, групових виставках. Живе та працює у Львові.


Перейти до інших митців

Повернутися до виставки