OBJECTS art prize

OBJECTS art prize спільно з Музеєм сучасного мистецтва Вісенте Агілера у Вілафамесі представляють виставку Мистецтво опору про те, що, незважаючи на біль, мистецтво допомагає мріяти і чинити опір.

Софія Сулій

Софія Сулій

Опис робіт

  1. Ілюстрація створена для статті О. Зайцева “5 стовпів російського імперського націоналізму” в журналі “Локальна історія”.
  2. На зображенні зафіксовані портрети бійців, які застрягли на заводі “Азовсталь”.
  3. “Евакуація” – роздуми на тему хаосу, розгубленості й, які супроводжують необхідність евакуюватись від травмуючих подій, як фізично так і ментально. З серії “Herbarium”.
  4. “Cвідки” – роздуми про травму свідка. З серії “Herbarium”.
  5. “Барбарис” – фіксування паралелей із наближенням посівної та землею, вкритою гільзами, що нагадує як гігантичне насіння, так і плоди колючих кущів барбарису.
  6. “Сховки у подвір’ї” – спроба осмислити кадри з окупованого та знищеного Маріуполя, у подвір’ях якого люди ховають своїх рідних, сусідів та просто незнайомців. Місця, у яких раніше діти закопували, десь під гіркою чи гойдалкою, свої скарби у вигляді скляних кульок, гербаріїв, наклейок та записок у майбутнє, надзвичайно неприродно стали могилами для них та їхніх батьків.
  7. “Серце” – природним процесом під час переживання триваючої травми є намагання звести навколо себе певні захисти й барикади. Так само, як ми захищаємо свої вікна й підвали, ми захищаємо своє серце. Це спроба заглянути в майбутнє, у якому ці захисти прийдеться зняти.
  8. “геноцид” - Спроба змістити акценти в “моді” на все українське.

Біографія

Народилася 1995 року у Львові, Україна. Софія навчалася на відділі художнього розпису у Львівському коледжі декоративно-ужиткового мистецтва ім. І. Труша, в іконописній школі Українського католицького університету “Радруж”. Художниця здобула ступінь магістра на кафедрі сакрального мистецтва у Львівської національної академії мистецтв, а також Української академії друкарства на кафедрі книжкової та станкової графіки. Софія Сулій працює у сфері ілюстрації, іконопису, живопису. Вона є учасницею багатьох виставок, її ілюстрації опубліковані у багатьох виданнях.


Перейти до інших митців

Повернутися до виставки