OBJECTS art prize

OBJECTS art prize спільно з Музеєм сучасного мистецтва Вісенте Агілера у Вілафамесі представляють виставку Мистецтво опору про те, що, незважаючи на біль, мистецтво допомагає мріяти і чинити опір.

Софія Короткевич

@sofiia.korotkevych

Софія Короткевич

Опис робіт

Інсталяція “Engraving the moment” / “Закарбовуючи момент"

  • 18 ліноритів ручного тиснення
  • Техніка: лінорит, інтагліо
  • Папір Fabriano 220 г, чорнило
  • 2022 рік створення

Одного ранку, замість активно збиратись та ховатись в укриття, я пролежала в ліжку на кілька хвилин довше, що створило ідеальний таймінг, щоб я побачила ракету, яка пролітала над будовою навпроти мого вікна. У той день ракета влучила в Авіаремонтний завод на виїзді зі Львова. Інсталяція “Закарбовуючи момент” – це розкадрування емоційно впливових миттєвостей, значення та вплив яких усвідомлюєш не одразу. Побачене стає чіткішим в прямому та переносному значеннях з кожною наступною секундою споглядання. Зображене карбування цього моменту вилилося в усвідомлення 2-х тотальних протилежностей переді мною: майбутнього та його обривання; руйнацію міст України, яку несе в собі ракета та фундаменту для майбутніх планів і життів, що символічно несе в собі будівельний майданчик.


Біографія

Народилася 1995 року у Львові, Україна. Софія Короткевич навчалася на відділі художнього розпису у Львівському коледжі декоративно-ужиткового мистецтва ім. І. Труша, здобула ступінь магістра у Львівській національній академії мистецтв на кафедрі художнього скла. Основними напрямами діяльності художниці є художнє скло, графіка, мала пластика, інсталяція, ленд арт.

Софія є учасницею багатьох виставкових проектів та пленерів. Художниця поєднує свою практику з роботою в Jam Factory Art Center (Львів).


Перейти до інших митців

Повернутися до виставки