OBJECTS art prize

OBJECTS art prize представляє виставку Мистецтво опору про те, як українські художники та художниці реагують на стан війни.

Маргарита Журунова

@land_art_zhurunova.lokatyr

Маргарита Журунова

Опис робіт

Панно “Захисники"

  • Монотипія
  • 155х180 см
  • 2022

Концепція: Ця серія була задумана в перші тижні війни. Тоді було дуже страшно й у голові постійно лунала безсловесна, безадресна літанія про захист, моління про когось, хто б захистив нас усіх.

Ці монотипії і є те благання, що набуло матеріальної форми, багаторазово повторене, як і має бути з молитвами і замовляннями, і дитячими проханнями, й усіма справжніми пристрасними прагненнями.

Благання, яке, певно, звучало в живих серцях, стільки, скільки існують серця: “Будь ласка, будь ласка, захисти мене”.

Цей образ, як і ці слова, створений для того, щоб бути однаково зрозумілим і людям палеоліту, і сучасникам.

Будь ласка, будь ласка, прийди і захисти мене.


Біографія

Народилася 1994 року у Вінниці, Україна. Здобула ступінь магістра в Українській академії друкарства на кафедрі книжкової та станкової графіки. З 2015 року працює в постійному співавторстві з Богданом Локатиром. Основні напрями діяльності групи – естампна графіка, артбуки, ленд-арт. Основними напрямами діяльності творчого дуету є мистецтво довкілля та естампна графіка, артбуки. Обоє художників є лауреатами стипендій, фіналістами мистецьких конкурсів; учасниками багатьох виставкових проєктів та пленерів.


Перейти до інших митців

Повернутися до виставки