Кузнєцова Альона В’ячеславівна

Живопис · Київ · Серія «Механічний балет. Акт II, III, IV» · 200x160 см · Акрил, олія, балони, олійна пастель, емаль

Кузнєцова Альона В’ячеславівна · Серія «Механічний балет. Акт II, III, IV»

Опис роботи

Серія «Механічний балет. Акт II, III, IV»; диптих; 200х80 см кожна; 2019 рік; акрил, олія, балони, олійна пастель, емаль.

Серія «Механічний балет» є художнім дослідженням таких понять, як рух, динаміка, енергетика, їх взаємодії та впливу на емоційні поля; створення певних настроїв, які народжуються при поєднанні або перетинанні траєкторій рухів окремих об’єктів, мас, особистостей. Динамічний безпредметний живопис Альони Кузнєцової із серії «Механічний балет» своєю композицією, фактурою, поєднанням різних медіа, від акрилу до емалей та аплікації, нагадує незвичайну музику (механічну чи, може, електронну), яка своїм звучанням складає оригінальні траєкторії танцю, що триває не тільки в просторі, але й у часі.


Про митця

Мої цілі та бачення в мистецтві змінюються з року в рік, і це є головною концепцією - зміни. Наш світ розвивається і прискорюється чим далі, тим швидше. Ми живемо в божевільному потоці інформації, зображень і повідомлень, що впливають на нас у повсякденному житті. Мене завжди цікавили теми часу, постійності, простору (середовища), свідомості, природи, тіла, способів комунікації в мінливому світі. Я можу застосовувати різні медіа: інсталяцію, об’єкти, безпредметний та фігуративний живопис або відео, якщо вони найкращим чином відображають ідею. Останнім часом працюю в основному з медіа живопису. Професійний художник, працюю з такими галереями, як White World, Triptych: Global Arts Workshop, Mironova foundation, Nebo art gallery; роботи в приватних колекціях в Україні, Німеччині, США, Італії, Швейцарії, Росії. 11 персональних виставок в Києві. Роботи експонувалися в Берліні, Лондоні, Сеулі та Дорнбірні.

Повернутися до списку фіналістів OBJECTS art prize 2020