Лапченко Євген

Живопис · Київ · Шаолінські будні · 120x150 см · Акрил, емаль, олія. Полотно

Лапченко Євген · Шаолінські будні

Опис роботи

Картина Шаоліньські будні, про що вона? Тут продемонстровано авторська що не підлягає копіюванню техніка #sloktya. За одну мить створюється мазок ліктем і несе в собі глибокий і дуже простий сенс. А сенс в тому, що наше життя складається з миттєвостей які важко відчути. Але саме ці миті приносять різні емоції і стану людини. Кожна секунда неповторна і не помітна. Перш за все, ми бачимо просто пейзаж і ченців які практикують мистецтво бою. Здавалося б нічого особливого, ще одна картина написана ремісником. Але варто було змастити їх ліктем як все набуло новизну, динаміку, неповторний стиль філософію. Адже ченці, так само як ремісники практикують роками один удар, щоб в разі вимушеної необхідності нанести миттєвий удар вертушки в горище противнику. Одним словом, створюй кожну мить на високому рівні, щоб ти не робив. І постарайся ці миті вловлювати, адже все велике складається з малого. Так само як і людина всього лише крапля в океані життя. Так крапля, але яка? Неповторна!


Про митця

Народився в творчій родині 27 січня 1988 року в Сєверодонецьку Луганської області. Він вже з дитинства знав своє призначення - бути художником. Закінчив Луганську дитячу художню школу, після чого вступив до Луганського коледжу культури і мистецтв за спеціальністю - “Художник оформлювач”.

У 2008 році, коли йому було 20-ть, самостійно без будь-яких зачіпок переїжджає до Києва. Залишивши рідне місто назавжди, так як розумів, що розвинути себе як митця він може тільки в великому місті.

Отримав величезний досвід в Києві, працюючи над:

  • дизайном одягу (eccentr1c, Alexsey Zalevskiy, Михаил Коптев, A.M.G.,)
  • створенням вітрин (Chanel, Sanahunt, Asthic, Helen Marlen group, G-style)
  • декорування ресторанів Києва (“Монтекки и Капулетти”, “Китайский привет”, “Fandom кафе”, “Ронин” и “BabyRock” Димы Борисова)
  • створення унікальних авторських робіт, які зараз живуть в різних куточках світу (#sloktya #levgeniy)

Найвидатніші роботи Євгена, які вплинули на його кар’єру були з компаніями: SAMSUNG, 2b Group, Mubert, Hack Temple.

Останній проект особливо вплинув на життя художника. Його обрали для створення картини про 21 століття в Сан-Франциско. Зараз вона знаходиться у церкві “Hack Temple”, також була опублікована стаття про витвір в SFmagazine.

Саме в Америці #levgeniy зрозумів, що абстрактне мистецтво - це те, в чому він хоче розвиватись. Таким чином була винайдена авторська техніка #grandstylehatching, а внаслідок #sloktya напрямок який він зараз стрімко вдосконалює.

Зараз #levgeniy знову обирають стати першим учасником проекту доповненої реальності для додатка @zirapp, що на даний момент набирає оберти в розробці.

Повернутися до списку фіналістів OBJECTS contemporary art prize 2019