Шауліс Сергій

Додаткові фіналісти · Харків · Людина без стрижню Nr2 · 85x27x22 см · Алюміній

Шауліс Сергій · Людина без стрижню Nr2

Опис роботи

Скульптура є однією з 5 робіт, що входять до серії “The man without a rod”. Твори, що входять до серії, пов’язані між собою спільною ідеєю та художнім рішенням. За основу для скульптур взятий образ людини у важкий життєвий момент.

У житті, кожному з нас доводиться зіштовхуватись з такими ситуаціями, які, на перший погляд, просто не можливо пережити. Коли ми не знаємо як рухатись далі і чи взагалі цей рух можливий. Такі ситуації, «вибивають землю із під ніг». Персонаж скульптури відображений саме у такий момент, пустий з середини, без життєвих сил та будь яких цілей і планів.

Проте, ця серія не лише відтворює важкий період життя людини, це більше зламний момент. Момент відкриття «другого дихання», тут як у спорті, коли здавалося, всі сили вже вичерпано і ні фізично ні емоційно ти не здатен рухатись у перед; та раптом, невідомо звідки береться енергія, що штовхає людину до нових звершень.

В цій серії, я прагнув показати саме цей момент, бо те, що ще вчора здавалось бездонною душевною порожнечею, сьогодні можна заповнити новими життєвими цілями. Це як почати життя з чистого аркушу, можна кардинально змінити свій життєвий вектор та заповнювати пустоту новими досягненнями.


Про митця

Народився 27 травня 1985 року у м. Харків. навчався в НТУХПІ (інженерно-фізичний факультет) та у ХДАМ за спеціальністю станкова та монументальна скульптура. Працював над монументальними проектами (співавтор пам’ятника В. Висоцькому у м. Харків), на сьогоднішній день повністю присвятив себе творчості. Працює з металом (бронза, алюміній). У своїх роботах автор шукає відповіді на питання пов’язані з людською природою, намагається розкрити різноманітні грані людської натури, та передати емоції в металі.

Повернутися до списку фіналістів OBJECTS contemporary art prize 2019